Vloerverwarming

Vloerverwarming
In Nederland wordt vloerverwarming steeds populairder. Doordat vloerverwarming het huis gelijkmatig verwarmd wordt het steeds vaker gekozen als hoofdverwarming. Het werkt efficiënter dan een normale verwarming met cv-ketel waardoor u niet alleen geld bespaart op uw energierekening, maar ook nog eens milieubewust bezig bent omdat u minder gas verbruikt.  De Vloerenmeester is uw partner bij het aanleggen en installeren van vloerverwarming.

Wat is vloerverwarming?
Vloerverwarming is een verwarming wat kan dienen als hoofd- en bijverwarming. Het wordt onder de vloer ingebouwd en warmt uw woning gelijkmatig en snel op. Er is onderscheid te maken in verschillende soorten vloerverwarmingssystemen.


Natbouwsysteem: natbouwsysteem is een systeem waarbij de vloerverwarming in het cement wordt geplaatst. Vaak wordt dit systeem bij nieuwbouwwoningen gebruikt omdat er een hoge opbouwhoogte beschikbaar moet zijn.

Droogbouwsysteem: bij een droogbouwsysteem wordt de vloerverwarming in matten of noppenplaten gelegd. Deze platen komen boven op de dekvloer te liggen. Dit systeem is onder andere geschikt voor woningen met een laag beschikbare opbouwhoogte en woningen met een houten vloerconstructie.

Elektrisch: Elektrische vloerverwarming is onder te verdelen in 3 soorten. Je hebt matten, elektrische kabels en je hebt foliesystemen. Het voordeel van dit type is dat je lage installatiekosten hebt en dat het snel te installeren is.

Infrezen: bij dit type worden er sleuven gemaakt aan de bovenkant van het cementdekvloer. Omdat de buizen zich aan de bovenkant van het dekvloer bevindt wordt de vloer snel warm en is er weinig warmteverlies.
Infrezen: bij infrezen komt de vloerverwarming in sleuven aan de bovenkant van de dekvloer te liggen. Daarna wordt het afgewerkt met cement. Infrezen is een systeem dat vaak voorkomt bij het aanleggen van vloerverwarmingen.

Met vloerverwarming wordt uw woning gelijkmatig verwarmd door middel van warmtestraling. Hierdoor is er nauwelijks sprake van temperatuurverschillen in de kamer. De vloerverwarming is centraal te bedienen met een thermostaat. Met een elektrische thermostaat kunt u uw voorkeur aangeven qua temperatuur. Vloerverwarming kan zowel worden gebruikt als hoofd- als bijverwarming.
Veel mensen denken dat vloerverwarming alleen geschikt is om de woning op te warmen. Echter kan je met vloerverwarming ook koelen. Om de woning af te koelen komt er koud water door de buizen te stromen. Het koude water koelt de vloer en daarna ook de rest van de kamer. Vloerverwarming kan dus in elke seizoen van het jaar geschikt zijn.

zelf aanleggen of laten plaatsen?
Met de juiste kennis en ervaring is het leggen van vloerverwarming mogelijk. Vooral elektrische vloerverwarming is goed zelf te leggen. Maar als het gaat om infrezen en droogbouw- en natbouwsystemen komt er toch veel bij kijken. Denk aan het moeten beschikken over de juiste gereedschappen. Infrezen gaat bijvoorbeeld met een een professionele freesmachine met een diamantzaag. Ook is de voorbereiding een groot onderdeel. Er kan namelijk niks fout gaan. Een klein foutje kan leiden tot bulten in de vloer waardoor de vloer niet strak kan worden afgewerkt. Het is bij infrezen en droogbouw- en natbouwsystemen dus aan te raden om een specialist in te huren die het werk voor u uit handen neemt.

Leuk je bent er nog! Wil je een offerte ontvangen?

Leuk! Je bent nog steeds op de website. Mocht je interesse hebben in een offerte, dan kom je dmv de onderstaande knop op onze contact pagina terecht. Vul hier het offerte formulier zo volledig mogelijk in en ik maak binnen 24 uur een offerte ( Uiteraard op werkdagen :D ). Mocht je mij of mijn collega graag eerst even telefonisch willen spreken dan kan dit op telefoonnummer 015 4444 015.

Tot snel!

vloerenmeester-offerte-aanvragen