Droogbouw vloerverwarming

Droogbouw/Fermacell

Droogbouw vloerverwarming

Wilt u een vloerverwarming installeren of laten installeren? Er zijn dan een aantal opties mogelijk. Een voorbeeld is een droogbouw vloerverwarming. Een droogbouw systeem is onder andere van toepassing voor een bestaande woning, een renovatie of een (nieuwbouw) woning met een houten skelet en met houten vloeren. Een ander soort vloerverwarming is hier in verband met het gewicht, de houten vloerconstructie of omdat de vloer te veel omhoog komt meestal niet mogelijk.

Een droogbouw vloerverwarming heeft een lage opbouwhoogte en een laag gewicht per vierkante meter ten opzichte van andere vloerverwarmingen wat het in deze situaties erg geschikt maakt.

Het installeren van droogbouw vloerverwarming

De droogbouw vloerverwarming kan door de lage opbouwhoogte bovenop de bestaande vloer gemonteerd worden. Hierbij worden noppenplaten gemonteerd waar de slangen in worden gedrukt. Daarna wordt er een droge systeemplaat overheen gelegd die met speciale lijm en schroeven worden vastgemaakt. En weer daar boven komt een geperforeerde schuimlaag waarop u de vloer kunt afwerken met onder andere laminaat.

Droogbouw vloerverwarming of natbouw vloerverwarming?

Ten opzichte van een natbouw vloerverwarming heeft een droogbouw vloerverwarming een stuk lager gewicht per vierkante meter, ongeveer 25 kg per m2 tegenover 125 kg per m2, en een lagere opbouwhoogte. De droogbouw vloerverwarming kan ook een stuk sneller en gemakkelijker worden gemonteerd en warmt sneller op dan een normale vloerverwarming.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Vloerverwarming is geschikt als hoofdverwarming. Met een speciale schakelaar wordt het bevestigd op uw cv-ketel waardoor het warme water door de slangen komt te stromen en de vloer opwarmt. Bij een radiator stijgt de warmte eerst op en daarna pas weer naar beneden, waardoor uiteindelijk de temperatuur aan de vloer kouder is dan aan het plafond. Bij een vloerverwarming is dit juist andersom. De warmte begint al onderaan. Door warmtestraling stijgt deze van onder naar boven. Hierdoor blijft het bij de vloer warmer en bij het plafond kouder. Dit is natuurlijk gunstiger omdat je dichter bij de vloer bent.


rick-de-vloerenmeesterWil je een offerte ontvangen?

Leuk! Je bent nog steeds op de website. Mocht je interesse hebben in een offerte, dan kom je dmv de onderstaande knop op onze contact pagina terecht. Vul hier het offerte formulier zo volledig mogelijk in en ik maak binnen 24 uur een offerte ( Uiteraard op werkdagen :D ). Mocht je mij of mijn collega graag eerst even telefonisch willen spreken dan kan dit op telefoonnummer 015 4444 015.

Tot snel!
vloerenmeester-offerte-aanvragen