
Krimpnetten
Het kan zijn dat er in een woning geen cementvloer aanwezig is of dat frezen niet mogelijk is. Wanneer dit het geval is, is vloerverwarming met krimpnetten nog een mogelijkheid. Deze methode wordt meestal gebruikt wanneer er nog geen dekvloer aanwezig is. De vloerverwarming wordt gebonden op gegalvaniseerde staalmatten, ook wel krimpnetten genoemd. De vloer wordt afgewerkt met zandcement of anhydriet waarover u uw vloerbekleding naar keuze kunt (laten) leggen.
Bij vloerverwarming op krimpnetten zult u rekening moeten houden dat het pakket van vloerverwarming en een nieuwe dekvloer circa 50mm dik is. Daarnaast is het zo dat hoe dikker de dekvloer, hoe trager de opwarming door middel van de vloerverwarming. De verwarmingsbuizen liggen relatief diep. De dekvloer wordt eerst opgewarmd en pas daarna komt de warmte in de ruimte. Wel is het zo dat wanneer de vloer eenmaal is opgewarmd, het de warmte ook lang vasthoudt.
Eerst wordt er reflectiefolie op de dragende vloer aangebracht om onder andere warmteverlies naar beneden tegen te gaan en voor een goede spreiding van de warmte te zorgen. Ook de randen worden afgeplakt en vervolgens, nadat de dekvloer is gestort, worden de gegalvaniseerde netten geplaatst waarop de vloerverwarming in een slakkenpatroon wordt bevestigd.
Installatie verdeelunit
De vloerverwarming wordt aangesloten op uw CV-circuit doormiddel van een speciale verdeelunit die geïnstalleerd wordt. Deze verdeelunit zorgt ervoor dat het water door de buizen worden gepompt met een circulatiepomp. Met de thermostatische regeling bepaalt u de watertemperatuur van uw vloerverwarmingssysteem.

Leuk! Je bent nog steeds op de website. Mocht je interesse hebben in een offerte, dan kom je dmv de onderstaande knop op onze contact pagina terecht. Vul hier het offerte formulier zo volledig mogelijk in en ik maak binnen 24 uur een offerte ( Uiteraard op werkdagen :D ). Mocht je mij of mijn collega graag eerst even telefonisch willen spreken dan kan dit op telefoonnummer 015 4444 015.
Tot snel!
