laminaat-verwijderen

Laminaat verwijderen

Uw laminaat of parketvloer laten verwijderen uit uw woning? De VloerenMeester is gespecialiseerd in het verwijderen van laminaat en parket. Dus heeft u  geen zin in splinters, vuile handen en last van uw rug? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Wij zijn al 25+ jaar gespecialiseerd in oud laminaat verwijderen, afvoeren en het opnieuw leggen van uw nieuwe vloer. Wij leveren vakwerk tegen de scherpste tarieven. Ook kunnen wij zorg dragen voor het afvoeren van het oude laminaat.

vloerenmeester-offerte-aanvragen
Voordat u gaat beginnen met het verwijderen van het laminaat of parket is het belangrijk om te weten of het gelijmd is of niet. Is de vloer niet gelijmd dan heeft u een meevaller. Is het laminaat wel gelijmd aan de vloer dan wordt het helaas een veel zwaardere en intensievere klus om het te verwijderen!
Bij het verwijderen van een gelijmde laminaat of parketvloer moet u namelijk toch wel enige doe-het-zelf ervaring hebben. Heeft u twee linkerhanden en denkt u niet genoeg kracht te hebben om de vloer uit de gehele woning te verwijderen en af te voeren? Dan is het verstandig om ervaren hulp in te schakelen. Vraag dan iemand met ervaring in de juiste gereedschappen om mee te helpen.

Zelf een laminaat vloer verwijderen

Al wilt u zelf een laminaatvloer verwijderen dan moet u wel beschikken over een goede rug en de juiste gereedschappen, voordat u de muren beschadigd. Voordat u gaat starten met de laminaatvloer te verwijderen is het belangrijk om te weten of het laminaat hergebruikt gaat worden of dat het wordt weggegooid. Voor het hergebruiken is het namelijk van belang dat de panelen op de juiste manier uit de vloer worden gehaald. Anders zullen ze beschadigen en kunnen ze niet meer opnieuw worden geplaatst.
Hoeft het laminaat niet opnieuw gebruikt te worden dan kunt u ook van onderstaande handleiding gebruik maken. U hoeft dan namelijk een stuk minder voorzichtig te werk te gaan en u kunt dan ook de plinten door midden breken als dit gemakkelijker is voor het afvoeren.
Wilt u gelijmd laminaat verwijderen dan kunt u onderstaand stappenplan meestal overslaan. Het laminaat kan dan meestal niet meer hergebruikt worden en moet dan voorzichtig met een koevoet worden losgetrokken. Ligt de vloer er allang dan kan het zo zijn dat het lijm wel makkelijk loslaat, hou dan wel onderstaand stappenplan aan.

Stap 1. Om te beginnen moeten de plinten verwijderd worden. Al zijn het plakplinten dan kunt u ze voorzichtig lostrekken bij het uiteinde. Trek ze stukje voor stukje los en zorg dat u uw kracht zet op de plek waar die los begint te komen. Trekt u namelijk aan het uiteinde van de plint dan kan die afbreken.
Zijn de plinten in de muur gespijkerd? Dan zult u eerst moeten proberen om hem voorzichtig los te trekken. Lukt dit niet dan dient u een gaatje te creëren tussen de plint en de muur, om de spijker zo met een kniptang of andere dunne tang los te knippen.
Al worden de plinten niet meer hergebruikt dan kunt u ze gewoon van de muur af trekken en mocht dat echt niet lukken dan heeft u altijd de koevoet nog. Zijn er spijkers die in de muur blijven steken, knip deze er dan af met een tangetje.
 
Stap 2. Nu kunt u starten met het verwijderen van de laminaat vloer. De meest eenvoudige manier om het laminaat te verwijderen is door te beginnen met de rijen die als laatst zijn gelegd. Weet u dat niet meer of ligt de laminaatvloer al in de woning sinds u er woont? Begin dan aan beide kanten van de lange zijde van het laminaat een paneel los te klikken. Zo ziet u direct waar u het makkelijkst kunt beginnen.
Het laminaat krijgt u los door de lange zijde van de panelen aan de muurzijde op te tillen. Krijgt u de rand niet gemakkelijk te pakken, steek er dan een platte schroevendraaier of koevoet tussen om het laminaat om hoog te krijgen. Doe dit met de gehele rij panelen aan de lange zijde.

Stap 3. Heeft u de gehele rij nu opgetild in een hoek van +/- 90 graden, duw de rij dan naar de muur toe. U duwt de rij dus weg van het andere laminaat om zo het kliklaminaat van de vloer te verwijderen. Doe dit voorzichtig en doe dit van links naar rechts.

Stap 4. Nu kan de rij horizontaal worden gelegd en los geklikt worden door de linkerzijde omhoog te tillen. Zo zal het kliksysteem aan de kopse kant op een natuurlijke manier loslaten.

Stap 5. Nu kunt u gemakkelijk de rest van de vloer loshalen door dit op dezelfde manier te doen. Is de vloer eenmaal verwijderd dan kan er begonnen worden met het verwijderen van de ondervloer. Dit zijn meestal groene matjes die naast elkaar liggen. Deze kunt u gemakkelijk op elkaar stapelen om ze mee te nemen.

Kosten voor laminaat verwijderen


De prijzen voor het verwijderen van niet gespijkerd laminaat liggen tussen de € 4,- en €7,50 per m2. Dit is exclusief afvoeren. Voor het afvoeren van het laminaat inclusief bezem schoon op leveren van de ruimte wordt tussen de €0,75 en €1,25 per m2 gerekend. De prijs voor het afvoeren is geheel afhankelijk van hoe ver de aanhanger of afvalcontainer van de woning kan staan. Hoe dichterbij de woning, hoe goedkoper de afvoerkosten zijn. Moet het oude laminaat of parket namelijk van de tiende verdieping van een flat via de lift of trapgat naar beneden worden gebracht, dan gaat hier namelijk heel veel tijd en dus helaas ook kosten in zitten voor het afvoeren.

Parketvloer verwijderen

Parketvloer verwijderen

Een oude houten parketvloer verwijderen kan een enorm zware klus zijn. Zeker als u een verlijmde parketvloer inclusief spaanplaat ondervloer heeft en u hem wilt verwijderen. Zonder professioneel gereedschap krijgt u zo een vloer er namelijk never nooit meer uit. Is de vloer alleen gespijkerd dan zou een handige doe -het-zelver wel een heel eind moeten komen met een koevoet en een hamer.
Voordat u het parket gaat verwijderen is het belangrijk om te weten dat een parketvloer over het algemeen niet meer te hergebruiken is. Doordat de vloer meestal gespijkerd of gelijmd is, en in sommige gevallen allebei, komt de vloer er over het algemeen niet heelhuids vanaf. Hou hier dus rekening mee voordat u gaat beginnen met het verwijderen van het oude parket.
Al is het parket vastgelijmd dan wordt het een stuk lastiger en is het zonder ervaring zeker niet aan te raden. U zult dan over de volgende gereedschap moeten beschikken.
  1. De goedkoopste oplossing is om een sloophamer te huren. Beschikt u zelf over een sloophamer of heeft u familie of een kennis die er een bezit, die u mag lenen, dan zijn de eerste euro’s alvast verdiend. Met een sloophamer met een platte kop kunt u de vloer er namelijk uit steken. U steekt de sloophamer schuin tegen de zijkant van het parket en begint met hakken. Is het parket goed vastgelijmd dan kan dit klusje alleen wel dagen duren en is het ten zeerste af te raden.
  2. Een machine huren voor de houten parket vloer te verwijderen. Dit zijn machines waarbij u zelf geen kracht hoeft te zetten en de machine het werk voor u kan doen. Deze machines zijn alleen vaak wel een stuk duurder dan een Kango en beginnen pas vaak vanaf € 195,- per dag. Het voordeel is wel dat u met een normale woonkamer gemakkelijk binnen een of twee dagen klaar bent.
  3. Schakel een expert in. Wij maken daarom graag een vrijblijvende prijs voor het verwijderen van jouw parketvloer. Wij hebben het afgelopen jaar 400+ gelijmde parketvloeren verwijderd en beschikken over de meest geavanceerde apparatuur om het parket zonder grote beschadigingen in de ondervloer te verwijderen.

Wat zijn de kosten voor het verwijderen van een parketvloer

Voordat u uw parketvloer laat verwijderen wilt u natuurlijk eerst de prijzen weten. De prijzen van het verwijderen van een parketvloer zijn niet vooraf te bepalen. Een gelijmde vloer is bijvoorbeeld een stuk duurder om te verwijderen dan een gespijkerd parket. Bovendien is de prijs per m2 een stuk lager bij een grote kantoorruimte dan bij een woonkamer. Het verwijderen van parket kan al vanaf €10- per m2 inclusief afvoeren van het oude parket. Is het een enorm sterk vastgelijmd en gespijkerd parket dan kan het ook zo €20+ ,- per m2 kosten.

Offerte voor het verwijderen van een laminaat of parketvloer

rick-de-vloerenmeesterWilt u graag een offerte op maat ontvangen voor het verwijderen van jouw laminaatvloer of parketvloer? Bel ons dan op 015 4444 015 of vul dan gauw ons aanvraagformulier in en u ontvangt meestal binnen één werkdag een vrijblijvende offerte van ons. Wilt u besparen op de offerte dan kunt u er voor kiezen om een aantal werkzaamheden zelf te doen. Denk hierbij aan het afvoeren en opruimen van de gesloopte vloer.
Heeft u meerdere werkzaamheden te verrichten om en in het huis dan krijgt u bovendien ook nog een fikse korting op het verwijderen van uw parketvloer. Vraag gerust naar de mogelijkheden, want uw laminaat verwijderen doet u betaalbaar en snel bij De VloerenMeester.

vloerenmeester-offerte-aanvragen