Tegels-verwijderen

Tegels verwijderen

Tegels verwijderen

Tegels verwijderen uit uw woning? De Vloerenmeester is de specialist in het verwijderen van alle soorten wand en vloertegels. Wij zijn al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het verwijderen van alle soorten wand en vloertegels en weten daardoor elk soort tegel professioneel te verwijderen. Met onze Ride On Machines met een gewicht van 600 KG rijden wij elke tegelvloer er veilig en snel uit. Gaat het om wandtegels? Dan gebruiken wij onze modernste handmachines om professioneel de tegels van uw wand te verwijderen
Bij het verwijderen van tegels zijn precisie en voorzichtigheid geboden. Wanneer u er namelijk zelf aan begint zonder ervaring of wanneer het niet goed gebeurt, kunnen er naast beschadigingen aan uw rug en andere delen van het lichaam ook beschadigingen aan de woning ontstaan. Kies daarom altijd voor een professional wanneer u geen ervaring heeft met het verwijderen van tegels. Zo worden de tegels namelijk op een nette manier verwijderd en afgevoerd, zonder dat onnodig de gasleiding, waterleiding of elektra wordt geraakt. Het is namelijk belangrijk dat wanneer u de tegels gaat uitbreken of slopen u goed weet waar eventuele leidingen of kabels lopen.

vloerenmeester-offerte-aanvragen
Wanneer u de tegels wilt laten verwijderen dan zijn de kosten natuurlijk van groot belang. Voor het verwijderen van tegels krijgt u namelijk niets moois terug en daarom wilt u er natuurlijk zo min mogelijk aan besteden. Daarnaast moet het natuurlijk netjes en voorzichtig gebeuren zonder dat er onnodige schade ontstaat. Dat weten wij natuurlijk ook en daarom bieden wij onze sloop werkzaamheden tegen zeer scherpe tarieven aan. U geeft uw geld natuurlijk liever uit aan het opknappen van de woning dan aan het sloopwerk.
Doordat wij alle soorten tegels verwijderen, weten wij in iedere situatie hoe we het beste te werk kunnen gaan. Bovendien beschikken wij over het de modernste apparatuur, waarmee we snel, gemakkelijk en zonder problemen de tegels verwijderen. Een ander voordeel is dat wij ook weer nieuwe tegels terug kunnen plaatsen.
U kunt bij ons namelijk terecht voor de volgende tegel werkzaamheden
 • Egaliseren van uw vloer
 • Aanbrengen van vloerverwarming
 • Opnieuw tegelen van uw wanden en/of vloeren
 • Schilderwerk van uw woning
 • Stucwerk van uw wanden en plafonds
 • Diverse timmerwerken
Oude tegels verwijderen
Wanneer de tegels heel oud zijn, tegen het antieke aan, dan kunt u met een beetje geluk vrij eenvoudig allemaal losse tegels verwijderen. Wanneer de tegelzetter echter veel lijm of specie heeft gebruik dan wordt het heel lastig om alle vastzittende tegels te verwijderen. Dan zijn er namelijk zeer professionele gereedschappen nodig om deze klus te klaren. Zijn de tegels nauwelijks los te krijgen, schakel dan altijd een vakman in.

Tegels verwijderen van muur en egaliseren

Wilt u de tegels verwijderen van de muur dan kunt u dit het beste doen met een Kango. Moet het heel voorzichtig gebeuren en moeten er slechts een paar tegels verwijderd worden dan kunt u dit het beste doen met een beitel en een hamer. Nadat de oude tegels van uw toilet, keuken of badkamer muur zijn verwijderd dan moet de muur natuurlijk weer glad worden, dit kunt u doen door het te egaliseren. De muur hoeft niet altijd glad gemaakt te worden, dit is namelijk geheel afhankelijk van hoe de muur erna uit komt te zien. Wilt u het namelijk gestuct hebben dan kan dit zonder te egaliseren.

Tegels verwijderen zonder breken

Wilt u uw tegels verwijderen zonder breken, dan moet u heel voorzichtig te werk gaan. Zijn de tegels in de specie gezet dan is het onmogelijk om ze zonder te breken te verwijderen. Zijn ze in de tegellijm gezet dan is er soms nog een mogelijkheid om tegels te verwijderen zonder te breken. Wilt u tegels verwijderen van gipsplaat dan kan dit in sommige gevallen ook nog wel eens meevallen.
Wanneer ze gelijmd zijn, moet u eerst voorzichtig de voegen er om heen verwijderen door die er voorzichtig uit te tikken. Wanneer dit is gelukt dan is het hopen dat er niet enorm veel lijm is gebruikt, want ook dan is er een grote kans dat ze breken. Wanneer een deel van de voeg eromheen is verwijderd dan moet u voorzichtig proberen om een platte schroevendraaier tussen de wand(of vloer) en de tegel te wippen. Doe dit wel in het midden zodat de kans dat de tegel breekt het kleinst is. Zodra er één verwijderd is heeft u een beginpunt en kunt u zo één voor één de omliggende tegels verwijderen.

Tegels verwijderen zonder beschadiging

Wanneer u tegels gaat verwijderen dan wilt u natuurlijk dat dit zonder grote beschadigingen gebeurt, zeker wanneer er een vloerverwarming onder de tegels ligt. Echter kunt u niet altijd een tegelvloer verwijderen met vloerverwarming. Bij het verwijderen van wandtegels kunnen er altijd beschadigingen ontstaan aan zoals het raken van een waterleiding, een afvoer of elektra. Heeft u nog nooit eerder tegels verwijderd, laat dit dan door een professional doen, zodat u verzekerd bent dat alles veilig en zonder grote beschadigingen gebeurt.

Kosten tegels verwijderen per m2

Voordat u de tegels laat verwijderen wilt u natuurlijk eerst weten wat de kosten en prijzen per m2 zijn. De kosten voor het verwijderen van vloer of wandtegels zijn van een aantal factoren afhankelijk. Wilt u bijvoorbeeld zoveel mogelijk zelf doen dan zijn de kosten natuurlijk ook een stuk lager. Hieronder een overzicht, waaruit de kosten van het verwijderen van de tegels bestaat.
 • Het afplakken van de wanden of vloeren die niet mogen beschadigen
 • Het verwijderen van de tegels
 • Het scheppen van de tegels en vrijkomende puin in puinzakken
 • Het afvoeren van het puin in een puincontainer
Wilt u bijvoorbeeld alleen de tegels laten verwijderen en doet u liever de rest van de werkzaamheden zelf dan kunt u flink besparen op de kosten voor het laten verwijderen van de tegels. Hieronder volgen de tarieven voor het verwijderen van zowel vloertegels als wand tegels.
 • De prijs voor het verwijderen van de tegels ligt rond de €19,- per m2. Dit is geheel afhankelijk van het soort tegels en hoe ze zijn bevestigd.
 • De prijs voor het verwijderen van de tegels inclusief het plaatsen in zakken wordt per project en tegelsoort bekeken.
 • Het verwijderen van de tegels inclusief container en inclusief het plaatsen hierin kost rond de € 19,- per m2 plus de klosten voor het kruien naar de container. Deze kosten zijn geheel afhankelijk van hoe dicht de puincontainer kan komen bij de ruimte. Gaat het om een vloer op begane grond waar een container voor de deur kan komen of is het in een flat van vijf hoog waar het via de lift vervoerd moet worden naar een container.
 • Moet er nog afgeplakt worden dan zijn de kosten €2,25 per m2.


Welk gereedschap nodig om zelf tegels te verwijderen

Wat heeft u allemaal nodig om zelf tegels te verwijderen. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk om wat voor tegels het gaat. Voor het verwijderen van tegels van de vloer of wanden is het volgende gereedschap nodig. Wij adviseren echter om nooit tegels zelf te verwijderen zonder enige doe het zelf ervaring. Bovendien zijn de kosten voor egaliseren aanzienlijk hoger, wanneer u het zelf verwijderd
Bij tegels die vastgelijmd zijn heeft u het volgende nodig:
 • Een brede beitel
 • Een hamer
 • Stevige werkhandschoenen
 • Een veiligheidsbril voor losvliegende stukken tegel
 • Een stofkapje
 • Puinzakken voor de tegels en lijmresten
Bij tegels die in de specie liggen:
 • Een Kango
 • Een boorhamer met een beitel
 • Een stofmasker, werkhandschoenen en een veiligheidsbril
 • Plastic voor het afplakken van doorgang of wanden
 • Voldoende puinzakken voor al het puin wat vrij komt

Offerte verwijderen tegelsrick-de-vloerenmeester

Wilt u graag weten wat het verwijderen van tegels bij jouw thuis kost? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte bij ons aan. Wij geven dan zo snel mogelijk een gespecificeerde totaalprijs voor het verwijderen van jouw tegels.

vloerenmeester-offerte-aanvragen