vloerbedekking-verwijderen

Vloerbedekking verwijderen

Vloerbedekking verwijderen uit uw woning of bedrijf? De vloerenmeester is de specialist in het snel en voordelig verwijderen van alle soorten vloerbedekking. Met onze machines strippen wij elk soort vloerbedekking. Een vloerbedekking verwijderen van de trap, woonkamer of slaapkamer is een vervelende en zware klus. In de meeste gevallen ligt deze er namelijk niet los in en is deze vast gelijmd of gespijkerd. Dit is helaas zonder de juiste gereedschap niet los te krijgen. De vloerenmeester beschikt over een Ride – On machine waarmee wij alle soorten vloerbedekking eruit kunnen rijden. De gemiddelde vloerbedekking in een woonkamer hebben wij binnen één halve dag verwijderd.

Want als u toe bent aan een nieuwe vloerbedekking is het noodzakelijk om eerst de oude vloerbedekking  te verwijderen. Toch is het in sommige gevallen ook mogelijk om de nieuwe vloerbedekking over de oude vloerbedekking te leggen. Alleen kan dit soms leiden tot nare gevolgen, zoals de deuren die niet meer passen en ingekort moeten worden, de plinten die niet meer passen en moeten verplaatst worden en eventuele dorpels die verhoogd moeten worden. Ook kan de onderliggende vloerbedekking op den duur los laten.
Door onder andere deze redenen is het aan te raden om uw huidige vloerbedekking te strippen in plaats van om over de oude vloerbedekking heen te werken. Hoe dit het best kan worden gedaan ligt aan verschillende zaken, zoals de ondervloer, het hechtmiddel die gebruikt is en het vloertype.
Wat is vloerbedekking nu eigenlijk precies? Veel mensen weten namelijk niet dat vloerbedekking de algemene benaming is voor alle vloeren die als eindafwerking op een ondervloer worden geplaatst.
Als u uw vloerbedekking wilt verwijderen, is het heel moeilijk los te krijgen wanneer het gelijmd of gespijkerd is. Helaas komt dit wel het meest vaak voor. Bij een gelijmd of gespijkerde vloer zit de vloerbedekking namelijk goed vast en dat was natuurlijk fijn toen u deze vloerbedekking nog in gebruik had. Maar nu u het wilt vervangen is dit niet zo fijn meer, want om deze manier van bekleden te verwijderen kan een hels karwei zijn.
Is het genageld dan kunt u, als het om tapijt gaar voorzichtig optillen en zo de nagels verwijderen doormiddel van een tang of klauwhamer. Als deze verwijderd zijn dan heeft u de vloerbedekking vrij eenvoudig los. Heeft u daarentegen een parketvloer dat is vastgelijmd en bovendien is gespijkerd met een spaanplaatondervloer dan kan u meer dan een week bezig zijn met een gemiddelde woonkamer vloer.
Als u vastgelijmde vloerbedekking hebt,  staan hieronder een aantal vloerbedekking verwijder tips:
– laat het weken met water en zeep
– laat cola intrekken, dit lost de lijm op
– stoot het los met een spatel en een hamer
– lukt het met bovenstaande niet laat het dan uitbesteden aan de professional
De meest gebruikte vloerbedekkingen zijn:
– Laminaat & Parket
– Tapijt
– Vloertegels
– Linoleum
– Tegels & Plavuizen
– PVC
vloerenmeester-offerte-aanvragen

Parket en laminaat verwijderen

Hoe meer lijm gebruikt is bij uw vloerbedekking, hoe lastiger het wordt deze te verwijderen. Vooral voor gelijmde parketvloeren is dit een zware klus. Een sloophamer, plamuurmes en een cirkelzaag zijn nodig om deze vloerbedekking te verwijderen. Als het hout stug is, kunt u veel water gebruiken zodat de lijm vloeibaar en zachter wordt en ook om het hout zo krom te laten trekken zodat u dit gemakkelijker kunt verwijderen.

Tapijt verwijderen

Is de oude tapijt alleen aan de randen vastgelijmd, dan is het een kwestie van lostrekken en oprollen. Is het tapijt over de gehele vloer vastgelijmd, dan kunt u het tapijt niet zomaar lostrekken en gaat er flink meer tijd in zitten. Het kan namelijk veel problemen geven als u daardoor de onderlaag van de bovenlaag los trekt. Hier kunt u lijmoplossers voor gebruiken maar vaak bevatten deze chemische elementen en is het effect hiervan niet altijd zichtbaar. Met een goed Stanley mes kunt u het tapijt in kleinere stroken snijden zodat het tapijt in kleinere stukken verwijderd kan worden. Ook kunt u met een baksteen de vloer proberen te schrapen, of u kunt schuurmachines huren, maar deze lopen het gevaar dat ze vast lopen door de hoeveelheid lijm.

Betonvloer verwijderen

Een betonnen vloer verwijderd u niet zomaar, om dit te klaren zijn speciale apparaten nodig zoals een diamantzaag en een haakse slijper met een diamantblad. Deze klus kunt u daarom het beste laten doen door een deskundige omdat er ook kabels en leidingen in het beton aanwezig kunnen zijn.

Linoleum verwijderen

Linoleum is lastig te verwijderen, net zoals bij tapijt kunt u het verwijderen met een stanleymes en dit in stroken snijden om zo baan per baan linoleum te verwijderen. Maar pas op: bij oudere soorten linoleum kan asbest aanwezig zijn, als dit zo is, is het verplicht om professionele experts te benaderen. Door de strenge milieuwetgeving en de grote gezondheidsrisico’s van asbest is dit absoluut aan te raden.

Tegels verwijderen en plavuizen verwijderen

Tegels en plavuizen kunnen op twee manieren zijn aangebracht namelijk verlijmt of in cement gelegd. Zijn ze in cement gelegd dan is de klus om ze eruit te krijgen een stuk lastiger. Ook heeft u hier de juiste professionele gereedschap voor nodig. Ook is het veel voorkomend dat er vloerverwarming is aangelegd, meestal weet u dit zelf al, of u kunt hier nog achter komen. Het is natuurlijk het fijnst als de oude vloer wordt verwijderd zonder dat  de vloerverwarming wordt beschadigd. Het is daarom handig dat u weet wat de samenstelling van de vloer is, en wat voor vloerverwarming u heeft. Als u een elektrische vloerverwarmingsmat hebt, is de kans groot dat deze wordt beschadigd. Laat de plavuizen daarom door een expert verwijderen om extra schade en onvoorziene kosten te voorkomen.

PVC verwijderen

Een PVC vloer verwijderen is een zware klus, doordat PVC vloeren vele malen langer mee gaan als bijvoorbeeld tapijt wordt dit dan ook niet vaak verwijderd. Vaak beginnen mensen zelf met het verwijderen van een PVC vloer, en ontdekken dat dit niet een klus is die zomaar geklaard is, doordat de PVC stroken dun, maar zeer sterk en stug zijn. Bovendien wordt er tijdens het verlijmen van een PVC vloer goede lijm gebruikt. Hierdoor zitten de stroken enorm vast. U heeft dus veel geduld en kracht nodig om deze vloer te kunnen verwijderen.

Vloerbedekking verwijderen van de trap

Traptapijt verwijderenAls u van plan bent om uw trap te laten renoveren dan is het noodzakelijk dat de trap kaal gemaakt moet worden, dit betekend dat de oude trapbedekking verwijdert moet worden. Vloerbedekking verwijderen van een trap is niet zomaar een klusje, en is dus echt niet even snel zelf te doen. Bijvoorbeeld tapijt dat aan de trap zit vastgelijmd kunt u niet zomaar los trekken, een trap kan namelijk gemakkelijk beschadigen. Ook is het belangrijk dat u weet op welke basis uw lijm is aangebracht, of dat op waterbasis of op olie en wasbenzine basis is aangebracht.
Het beste is om uw oude trapbekleding in stroken te verwijderen, of om deze per treden los te trekken zodat de lijmresten zichtbaar worden. Zodra u zoveel als mogelijk heeft verwijderd kunt u de trap grof laten opschuren met bijvoorbeeld een schuurmachine. Hiermee maakt u uw trap namelijk weer glad en kan deze opnieuw worden beschilderd. Ook kunt u plamuur gebruiken op eventuele beschadigde delen zodat deze strak worden gerepareerd.
Beste manier om vloerbedekking van trap te verwijderen:
Het ligt er natuurlijk geheel aan hoe de vloerbedekking is aangebracht aan de traptreden. Dit kan gespijkerd of genageld zijn, maar in de meeste gevallen is het verlijmd. Om vervolgens te bepalen hoe je het moet verwijderen is geheel afhankelijk van hoe het vastgelijmd is, of dit alleen aan de randen is of dat de gehele oppervlakte is gelijmd. Weet je dit allemaal dan kan er bepaald worden hoe we de vloerbedekking het beste kunt verwijderen.

Lijmresten vloerbedekking trap verwijderen

Als het grootste gedeelte van de klus erop zit (u heeft de vloerbedekking van de trap verwijderd) dan zie je dat er nog stukjes jute of schuimrubber en lijmresten zijn achtergebleven op het hout. Om het mooiste resultaat te krijgen moeten ook deze resten worden verwijderd. Gebruik een plamuurmes of verfkrabber om deze lijmresten te verwijderen, en doe dit vooral in kleine stukjes. Zo maakt u mooi de trap af. Waar je ook nog aan kan denken is om met een schuurmachine de trap te schuren, deze kan de laatste kleine stukjes vaak weg krijgen.
Lijmresten vloerbedekking verwijderen van beton of betonvloer
Betonvloeren waar lijmresten op vast zitten, zijn goed te bewerken met een diamantschuurmachine. De roterende kop van deze schuurmachine schuurt de betonvloer schoon. Uiteindelijk houd u een egale en vlakke betonvloer over.

Vloerbedekking trap verwijderen kosten


Als u vloerbedekking niet gelijmd is, is deze makkelijk zelf te verwijderen, is deze wel vastgelijmd dan is het een klus voor een vakman met ervaring. De prijzen voor het verwijderen van vloerbedekking zijn erg verschillend, het ligt aan waar de vloerbedekking in de woning ligt. Het verwijderen van vloerbedekking van een trap is duurder dan het verwijderen van je vloerbedekking in de woonkamer op bijvoorbeeld een houten vloer. De vloerbedekking verwijderen kosten lopen daardoor uiteen.
Wilt u uw vloerbedekking verwijderen en woont u in de regio’s, Rotterdam, Den Haag, Breda, Amsterdam, Utrecht, Breda en Eindhoven dan kunt u altijd bij ons terecht. Wij zijn namelijk actief in het hele land voor het verwijderen van alle soorten vloeren.
Hieronder hebben wij onze gemiddelde prijzen op een rijtje gezet:
– Tegelvoer verwijderen kost tussen rond de €19,- p/m2 excl. afvoeren.
– Losliggende vloerbedekking verwijderen wordt meestal per werkdag geoffreerd.
– Vastgelijmde vloerbedekking verwijderen € 16,- euro p/m2 excl. afvoeren.
– lijmresten verwijderen (wisselt per project) gemiddeld € 12,50 p/m2.
– vloerbedekking van de trap verwijderen wordt per dag geoffreerd, met een maximum van 8 uur. Hierna per uur.
Voor Parketvloer hanteren wij meestal een prijs per uur, omdat het verwijderen van deze vloeren enorm kan tegenvallen, maar ook enorm mee kan vallen. Een prijs per uur is daarom het meest eerlijk voor beide partijen.

Vloerbedekking verwijderen offerterick-de-vloerenmeester

Wilt u de exacte prijzen weten wat het voor jou gaat kosten om je vloerbedekking en lijmresten te verwijderen? Vraag dan een vrijblijvende offerte bij ons aan. Binnen één werkdag ontvangt u dan van ons een offerte op maat. In sommige gevallen komen we dan eerst even langs om de klus op te nemen. Het kan ook zijn dat we aan een foto genoeg hebben en aan de hand daarvan een prijs op maat kunnen opstellen.

vloerenmeester-offerte-aanvragen