plavuizen-verwijderen

Plavuizen verwijderen

Plavuizen verwijderen

Plavuizen verwijderen uit uw woning? De Vloerenmeester is gespecialiseerd in het verwijderen van alle soorten tegels en plavuizen. Wij verwijderen veilig en snel uw plavuizen met onze Ride On Machine. Met deze machine met een lengte van 60 cm breed, rijden wij vrijwel elke woning binnen. Zo kunnen wij uw plavuizen veilig en professioneel verwijderen van u vloer. Met deze machine met een gewicht van 600 kg schrapen wij de plavuizen van de ondervloer af. Zo heeft u het minste risico op grote beschadigingen aan uw ondervloer. Binnen slechts één dag verwijderen wij de plavuizen uit uw woning.
Doordat plavuizen in de jaren 80 en 90 zeer populair waren ligt er in veel woningen nog een plavuizen vloer, die waarschijnlijk niet naar uw smaak is. Veel mensen kiezen er dan ook voor om bij de aanschaf van een bestaande woning de plavuizen vloer direct te laten verwijderen. Deze worden dan in de meeste gevallen vervangen voor natuursteen of keramische tegels. Dit soort tegels beschikken namelijk over een ruim en modern assortiment.
Bij een verbouwing zijn de aanpassingen aan de wanden en vloeren de twee veranderingen die een geheel andere uitstraling aan een woning geven. Wilt u bijvoorbeeld een strakke uitstraling in de woning creëren dan komt u daar met oude plavuizen niet mee weg. Daar zijn de grotere keramische vloertegels dan juist weer zeer geschikt voor.
Wilt u toch een nostalgische en ouderwetse sfeer creëren in de woning dan is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om keramische vloertegels te kopen die de look van oude plavuizen hebben. Met deze tegels heeft u de uitstraling van de plavuizen van vroeger met de kwaliteit van een gebakken keramische vloertegel van nu.

vloerenmeester-offerte-aanvragen

Plavuizen vloer verwijderen prijs

De kosten voor het verwijderen van plavuizen zijn geheel afhankelijk van de volgende factoren.
 • Het aantal m2
 • Het aantal ruimtes
 • Eventuele afvoer en containerkosten, mits wij ze ook moeten afvoeren.
 • De afmetingen van de plavuizen
 • Of de plavuizen zijn verlijmd of in de zandcement zijn gelegd
Wij leggen hier uit wat de kosten zijn om het zelf te doen en wat de kosten zijn voor als u ons ervoor wilt inschakelen.
Bij een verbouwing kiezen namelijk veel mensen ervoor om zelf de sloopwerkzaamheden te verrichten. Zo bespaart u natuurlijk direct de eerste euro’s. Wij adviseren daarom ook altijd om zo veel mogelijk zelf te doen mits u een redelijk ervaren doe-het-zelver ben. Ook kunt u ervoor kiezen om het samen te doen. Wij verwijderen dan de plavuizen voor u en dan kunt u zelf het vrijkomende puin opruimen en afvoeren. Zo bespaart u aanzienlijk in kosten en dan bent u ervan verzekerd dat het gespecialiseerde werk perfect is uitgevoerd.
Kiest u er voor om alles zelf te doen dan willen wij wel aangegeven  dat bij het verwijderen van een plavuizen vloer er zeer voorzichtig te werk moet worden gegaan. Zeker wanneer er een vloerverwarming of andere leidingen onder liggen. Bij het verwijderen van plavuizen heeft u namelijk een elektrische breekhamer nodig. Tijdens het hakken met de breekhamer kunt u namelijk al snel te diep hakken met alle gevolgen van dien. U wilt natuurlijk voorkomen dat u door een elektriciteitskabel of (nog erger) een waterleiding heen hakt. De kosten die u dan dacht te besparen zijn dan opeens niet meer te overzien. Bij het verwijderen van plavuizen met vloerverwarming is er namelijk altijd een mogelijkheid dat u de vloerverwarming raakt.

Wat doet De Vloerenmeester.nl nog meer naast plavuizen verwijderen

 • Het aanbrengen van vloerverwarming
 • Het egaliseren van vloeren
 • Het leggen van een nieuwe vloer
 • Het stucen van uw wanden en plafonds
 • Het schilderen en sauzen van uw woning
 • Woont u in een appartement of liggen de plavuizen op de begane grond
Daarom zijn er helaas geen vaste kosten en is dit per situatie afhankelijk. De gemiddelde kosten voor het verwijderen van plavuizen liggen daarom tussen de €12,- en €16,- per m2 mits ze gelijmd zijn.

Zelf een plavuizen vloer verwijderen


Kiest u ervoor om zelf de plavuizen uit de vloer te verwijderen dan heeft u het volgende nodig; Om zo snel en efficiënt mogelijk de vloer te verwijderen heeft u minimaal 2 personen nodig. Één persoon die hakt in de vloer en de ander die de puin in zakken vult en afvoert naar een aanhangwagen of busje.
Wat heeft u allemaal nodig behalve sterke mankracht? U hebt als eerste een aanhanger nodig of een busje met laadruimte om de vele hoeveelheid puin die er uit een vloer komt af te voeren.
U heeft een houten balk en een kruiwagen nodig om het puin zo het busje of aanhangwagen in te rijden. Er moeten voldoende puinzakken aanwezig zijn en een schop om het puin in de zakken te stoppen.
Bouwhandschoenen zijn niet nodig maar zijn wel zeer geschikt om sneetjes en wondjes in uw handen te beperken. Een stofmasker voor uw mond en oorkleppen voor gehoorbescherming zijn wel een vereiste. Net als schoenen met stalen neuzen zijn zeker verplicht.
Om de vloer professioneel te verwijderen heeft u een elektrische breek/boorhamer nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle bouw gerelateerde verhuurbedrijven zoals Boels. Sommige mensen proberen het liever op de allergoedkoopste manier zoals op de bovenste foto met een hamer en een beitel, maar dit gaat u dan wel dagen extra werk kosten. Het nadeel van het verwijderen met de breekhamer is wel dat er flinke beschadigingen in de ondervloer zullen ontstaan. Dit zorgt weer voor hoge kosten om de vloer weer te egaliseren.
Het verwijderen van een plavuizen vloer doet u door eerst een tegel voorzichtig uit de vloer te hakken. Nadat de tegel eruit is gehakt heeft u een beginpunt. Vanaf nu kunt u gemakkelijk de boorhamer in een schuine positie onder de tegels of cementvloer steken om zo met de boorhamer in een schuine positie de tegels er uit te tikken.
Als de plavuizen verwijderd zijn kunt u beginnen met de vloer te egaliseren. Dit kan door een cementdekvloer, betonvloer of egaline te smeren over de vloer. Zo is de vloer weer geheel egaal en klaar om er een nieuwe vloer op te leggen.
De kosten voor het huren van een goede breekhamer zoals een Kango ligt rond de €65,- inclusief BTW per dag.
Het afvoeren van puin naar een gemeente kost tegenwoordig ook geld. Het afvoeren van puin van een gemiddelde woonkamer ligt gemiddeld zo rond de €120,-.
Het aantal uur dat er in gaat zitten is geheel afhankelijk van hoeveel ervaring u heeft en hoeveel kracht u heeft. Het verwijderen van een vloer is namelijk enorm zwaar. Mensen die er weinig ervaring mee hebben zullen dan ook veel rustpauzes moeten inlassen.
Het is daarom in veel gevallen verstandiger om het door een sloopspecialist te laten doen. Al zou u namelijk het aantal uur dat u er zelf in hebt gestoken zou besteden aan u eigen werk dan bent u namelijk in veel gevallen goedkoper uit om de klus uit te besteden. Een ervaren vloeren sloper is in de regel vaak 3 of 4 keer sneller dan een amateur.

Plavuizen vloer laten leggen

rick-de-vloerenmeester
Ook kunt u door ons een nieuwe plavuizen vloer laten leggen. Dus hoeft er niks verwijderd te worden maar alleen een vloer te worden gelegd? Neem ook dan ook vrijblijvend contact met ons op en wij komen graag eens bij u langs om de mogelijkheden te bespreken voor het leggen van een nieuwe plavuizen vloer in je woning. Plaats dus gauw uw opdracht en u ontvangt van ons een op maat gemaakte offerte. Wilt u zowel je oude vloer laten verwijderen en een nieuwe vloer laten leggen dan ontvang u bovendien ook nog eens 30% korting op het verwijderen van de oude plavuizen vloer.

vloerenmeester-offerte-aanvragen