Tegelvloer verwijderen

Tegelvloer verwijderen

Tegelvloer verwijderen uit uw woning of bedrijf? De vloerenmeester is gespecialiseerd in het professioneel verwijderen van tegelvloeren.  Een oude tegelvloer verwijderen is een flinke klus. Uw vloertegels verwijderen is namelijk enorm zwaar, tijdrovend en intensief werk. Wanneer ze stevig vast zitten is het zelfs zonder de juiste machines een onmogelijke opgave.
De vloerenmeester beschikt over een Ride On Machine. Met deze machine met een gewicht van 600 kg rijden wij er elke tegelvloer uit. De machine is slechts 60cm breed en kan dus vrijwel elke woning binnen rijden. Met de machines schrapen wij de tegelvloer van de zandcementvloer af. Hierdoor loopt u het minste risico dat de ondervloer flink beschadigd. Wanneer u de vloer namelijk met een sloophamer gaat verwijderen dan kunt u de ondervloer flink beschadigen. De kosten om de vloer vervolgens te egaliseren zijn dan niet meer te overzien.

vloerenmeester-offerte-aanvragen

Wat kost een tegelvloer verwijderen

De volgende vraag is wat de kosten zijn om een tegelvloer te verwijderen. Tijdens de verbouwing van een woning wilt u natuurlijk zoveel mogelijk besparen op de sloopwerkzaamheden. Wat kunt u zelf doen en wat niet? Het slopen van een oude tapijt of laminaatvloer adviseren wij dan ook altijd om zelf te doen. Dit is namelijk heel gemakkelijk en kunt u vaak zonder het in te hoeven huren van machines eenvoudig zelf doen.
Echter is het verwijderen van vloertegels hele andere koek. Dit is niet weggelegd voor beginnende doe-het-zelvers. Voor het slopen van een tegelvloer moet u toch echt wel enige ervaring hebben om dit veilig en goed te doen. Het verwijderen is vaak niet de moeilijkste klus, maar om dit veilig en zonder grote beschadigingen te doen is niet altijd even gemakkelijk.
Om een inzicht te krijgen van de kosten voor het verwijderen van een gelijmde tegelvloer ziet u hieronder een overzicht van de gemiddelde prijzen.
Tegelvloer verwijderen kosten overzicht:
De kosten voor het verwijderen van een tegelvloer zijn afhankelijk van de volgende factoren
 • Afmetingen van de tegels
 • Of de tegels zijn verlijmd of in de cement zijn gelegd
 • Het aantal m2
 • Het aantal ruimtes waaruit de tegels verwijderd moeten worden.
 • Of het een appartement betreft of op de begane grond
De gemiddelde kosten voor het verwijderen van een tegelvloer liggen tussen rond de € 19,- per m2. Wilt u direct een exacte prijs voor uw tegelvloer bel ons dan op 015 4444 015.

Wilt u weten wat de prijs is om uw tegelvloer te verwijderen bel ons dan op 015 4444 015 of stuur een mail naar sales@devloerenmeester.nl en wij vertellen u meteen de te verwachten kosten.
Al moeten alleen de tegels verwijderd worden dan moet u wel heel voorzichtig te werk gaan met de Kango. Het werken met een sloophamer is namelijk niet voor iedereen weggelegd. De grotere modellen zijn namelijk enorm zwaar. Gebruikt u het apparaat niet op de juiste manier dan kunt u er bovendien ook nog eens enorme rugklachten aan over houden. Bent u niet ervaren dan adviseren wij om de klus niet alleen te klaren. Beschikt u niet over de juiste materialen, dan kost het huren van de juiste materialen, het afvoeren van het puin en de hoeveelheid tijd die erin gaat zitten vaak een stuk meer dan wanneer u het door een professional laat doen.
Bij twijfel of u het nu wel of niet zelf moet doen geven wij graag vrijblijvend advies of stellen geheel graag gratis een vrijblijvende offerte voor u op. Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van alle soorten tegels. Voor zowel het verwijderen van vloer als wandtegels kunt u bij ons terecht. Na het ontvangen van een offerte kunt u zo dus gemakkelijk een afweging maken of het de moeite waard is om het door een professional te laten doen of dat u het beter zelf kunt doen.
Moet ook de ondervloer er uit dan kunt u flink hakken om zowel de tegels als de ondervloer te verwijderen. Let er dan wel op dat wanneer er een vloerverwarming in de vloer is weggewerkt u deze eerst afsluit. Wilt u de gehele tegelvloer vervangen dan is het in veel gevallen ook mogelijk om over de oude tegelvloer heen te tegelen door deze eerst te egaliseren. Dit bespaart u een hoop ellende en zo hoeft de vloer niet gesloopt te worden. Voor het plaatsen van een geheel nieuwe tegelvloer kunt u ook bij een van onze tegelzetters  terecht. Wilt u dit zeker weten, neem dan contact met ons op en wij geven u graag vrijblijvend advies.

Een tegelvloer verwijderen met vloerverwarming

Met de breekhamer kunnen alle soorten vloertegels verwijderd worden, denk hierbij aan keramische, natuursteen en cementtegels. Wilt u een tegelvloer verwijderen met een vloerverwarming erin en wilt u de vloerverwarming behouden? Dan kunnen wij dit in sommige gevallen ook voor u verzorgen. De tegels moeten dan alleen wel verlijmd zijn aan de ondervloer en de vloerverwarming moet zich dan zichtbaar in de cementvloer bevinden.
Al zijn de tegels bijvoorbeeld in de specie of in cement gelegd dan is de kans groter dat er beschadigingen ontstaan tijdens het verwijderen. Dus bent u zelf bezig geweest met tegels verwijderen en is de vloerverwarming beschadigd dan kunt u ons ook bereiken zodat wij met spoed de beschadigingen in de vloerverwarming repareren. Ook als de vloerverwarming is gefreesd dan kunnen wij het alsnog repareren.

Hoe zelf uw vloertegels verwijderen


Al wilt u de tegelvloer eruit halen dan moet dit natuurlijk wel veilig en goed gebeuren. Hieronder wordt uitgelegd, hoe u zelf uw vloertegels kan verwijderen uit uw badkamer, woonkamer, hal, keuken of schuur. Er wordt uitgelegd wat u nodig hebt en hoe u ermee overweg moet gaan.
 • Gehoorbescherming; het uithakken van de tegelvloer maakt namelijk enorm veel lawaai en kan zonder gehoorbescherming voor gehoorbeschadiging zorgen
 • Stofmasker; Doordat er heel veel stof en puin vrij komt tijdens de sloopwerkzaamheden is een stofmasker een vereiste.
 • Een veiligheidsbril; tijden het slopen van de tegelvloer kunnen er stukjes tegel in het rond vliegen. Deze kunnen gemakkelijk in uw oog schieten, dus is een veiligheidsbril een vereiste
 • Een Kango; hiermee worden de tegels gebroken, zodat er een opening ontstaat en u de rest van de tegelvloer gemakkelijk met de breekhamer kan uitbreken. Zorg dat u tijdens het verwijderen van de tegelvloer niet te diep gaat, want dan kan de ondervloer beschadigen. Moeten bijvoorbeeld alleen de tegels eruit en zijn de tegels 3 centimeter dik dan dient u niet dieper te gaan als deze 3 centimeter. Steek de breekhamer schuin tussen de tegel en de vloer in, zodat u de vloer niet kan beschadigen.
 • Een schop, een bezem en puinzakken; hiermee kunnen de losgeraakte tegels en eventuele cementvloer worden opgeruimd en opgeborgen.
 • Een aanhanger of laadruimte om de oude tegelvloer af te voeren naar de gemeente of ander afvalverzamelingspunt.

Lijm van een tegelvloer verwijderen
Lijm van een tegelvloer verwijderen kan heel frustrerend zijn. Heeft u alles al geprobeerd om de lijmresten te verwijderen en is het niet gelukt, dan is er vaak nog maar één oplossing. U kunt dan het beste een specialist inschakelen. Zij beschikken namelijk over de juiste middelen om dit te verwijderen. Het zelf aanschaffen van deze middelen heeft vaak geen zin om dat deze middelen vaak duurder zijn dan het inschakelen van een tegelspecialist. Dit komt omdat de flessen om het te verwijderen erg prijzig zijn en u vaak niet de volledige inhoud van de fles nodig heeft waarmee u de resten kan verwijderen.
rick-de-vloerenmeester
Dus behalve voor het verwijderen van tegels kunt u ook via het offerte formulier op deze website terecht voor het laten verwijderen van lijmresten op vloertegels. Wilt u liever meteen uw vraag beantwoord hebben of even snel een globale prijsopgave ontvangen bel ons dan op 015 – 4444 – 015

vloerenmeester-offerte-aanvragen